בשנים האחרונות, גדל בצורה משמעותית מספר הגברים המבצעים ניתוחי חזה. הסיבה המרכזית לכך עונה לשם גניקומסטיה, והיא כוללת בתוכה מגוון השלכות שאינן נעימות: החל מפגיעה במראה האסתטי, דרך ירידה בביטחון העצמי ועד לסיכונים בריאותיים, חלקם חמורים. הנה כל מה שחשוב לדעת על התופעה, כולל המלצה לאשת מקצוע מהשורה הראשונה שיכולה לסייע בהתמודדות איתה.
קווים לדמותה של הגניקומסטיה
המונח גניקומסטיה משמש כיום לתיאור מצב שבו מתפתחות בלוטות חלב גדולות בקרב זכרים, מה שמביא לכך שהחזה שלהם גדל למימדים שאינם פרופורציונליים, ולכן גם לא אסתטיים. הבעיה עלולה להיות סימטרית (בשני השדיים) וא-סימטרית (בשד אחד בלבד), כאשר בין גורמי הסיכון לה ניתן למנות חומר איזון בהורמוני המין, גנטיקה, מחלות שונות, מסת שרירי חזה גדולה ועוד. על כל פנים, מעבר לירידה במראה האסתטי ופגיעה בביטחון העצמי עקב כך, עלולה הבעיה להגדיל את הסבירות שהגבר יסבול מכאבי חזה, מחלות דוגמת סרטן האשך או בעיות נפשיות.
עם גניקומסטיה ניתן להתמודד בשתי דרכים עיקריות. הראשון היא מניעתית בעיקרה (הפסקת טיפול תרופתי שעלול להביא לבעיה, לדוגמא), והשניה – הלך ניתוחי המבוצע כאשר הבעיה כבר נותנת את אותותיה הגופניים. ניתוח חזה לגבר מהסוג הזה מבוסס על כריתת הרקמה, אשר לרוב היא בלוטית, והוא כולל כיום אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד.
הפתרונות של פרופ’ דנה אגוזי
בין תחומי ההתמחות של פרופ’ דנה אגוזי, ניתן למצוא מתן פתרונות למצב האמור בקרב גברים. במרפאתה, הכוללת סניפים ברמת אביב ובחיפה, מבוצעים ברמת המומחיות הגבוהה ביותר כל הסוגים של ניתוחי חזה – ניתוח הגדלת חזה, ניתוח הרמת חזה, ניתוח הקטנת חזה וניתוח להתמודדות עם גניקומסטיה – וזאת באמצעות השיטות המתקדמות ביותר הידועות כיום. פרופ’ אגוזי, מומחית מהשורה הראשונה בכירורגיה פלסטית בישראל מאז שנת 2008, מנהלת כיום את מחלקת פלסטיקה בבית החולים קפלן, כאשר בעבר שימשה רופאה במחלקה לכירורגיה פלסטית של בית החולים רמב”ם.
מוזמנים לקרוא בנוסף: