סניף תל אביב ראול ולנברג 18 בנין C קומה 2
050-5264265 | לשיחה עם הקליניקה

ניתוח הגדלת חזה

נכון להיום, ניתוח הגדלת חזה הוא ההליך הכירורגי הנפוץ ביותר בתחום הרפואה הפלסטית. הלכה למעשה, מדובר בהליך בו מגדילים את נפח השדיים על ידי שתלים שמוחדרים אליהם. הקדמה וההתפתחויות הטכנולוגיות בעולם הרפואה בכלל, ובעולם הרפואה האסתטית בפרט, הביאו למצב בו נשים שאינן מרוצות עם איך שהחזה שלהן נראה (גודל החזה, המבנה שלו או צורתו), יכולות לשנותו ולהתאימו כרצונן, וזאת לאור פיתוח שורה של אפשרויות שיכולות לתת מענה לאותן נשים בנושא זה.

פרופ’ דנה אגוזי הינה מומחית בעלת שם בתחום הרפואה פלסטית, בעלת ניסיון מוכח והצלחה של שנים בביצוע ניתוחי חזה (הרמת חזה, הקטנת חזה ועוד), כאשר ניתוח הגדלת חזה הוא הפופולארי שבהם.

בדף זה תוכלו למצוא את המידע המקיף ביותר ברשת בכל הקשור לניתוח הגדלת חזה, כאשר המטרה היא לספק לכן תמונה מלאה לגבי מערכת השיקולים והלבטים שכל אחת עוברת בטרם היא מחליטה לעבור ניתוח הגדלת חזה, תיאור מפורט ככל הניתן לגבי אופן ההליך וכמובן כיצד להתנהל לאחר הניתוח ומתי תוכלו לראות את התוצאות המיוחלות.

קריאה מהנה ומועילה!


שאלות ותשובות

מהו בדיוק ניתוח הגדלת חזה?

ניתוח הגדלת חזה (Breast augmentation) מתבצע באמצעות הכנסת שתלים של סיליקון לשד. את ההליך הכירורגי הזה אפשר לבצע רק לאחר שהשדיים מגיעים לגודל הסופי שלהם, לקראת גיל 20 לערך. חשוב מאוד כי לפני ביצוע כל ניתוח מסוג זה כי תתייעצי עם הרופא/ה שיפרטו בפנייך על התהליך בכללותו, הן מבחינה מעשית והן מבחינה נפשית ולקבל את כל המידע על סוג השתלים הקיימים, אלו משתלים אלו מתאימים לך, צורת השתל, אופן הכנסת השתל לשד ומיקומו הסופי.

 

למי מיועד ניתוח של הגדלת חזה?

ניתוח הגדלת חזה מיועד בעבור אותן נשים אשר אינן שבעות רצון מצורתו, מראהו או גודלו של החזה שלהן, כאשר יכולות להיות לאי שביעות רצון זו שלל הסברים החל מעיוות אסתטי כלשהו, הבדלי גודל משמעותיים בין השדיים, שינוי בצורת השדיים או גודלם עקב הנקה, ירידה במשקל, התבגרות וכמובן, בכל מקרה בו השדיים אינם בנויים באופן פרופורציונאלי ביחס לגוף האישה.

 

למה בכלל לעשות ניתוח הגדלת חזה?

מאז ומעולם היה החזה הנשי סמל למופת וליופי, המגלם בתוכו את כל מה שהופך אישה לאישה; האימהות מחד, והמיניות מנגד. גורמים אלו, ואולי הניגוד ביניהם, תורמים לכך שהחזה הנשי הוא איבר בעל משמעות רבה עבור האישה, ולכן צורתו, גודלו והסימטריה שלו מהווים משמעות גם הם. ניתוח הגדלת חזה הינו אחד מתוצרי הקדמה הרפואית המאפשר לבנות המין הנשי לבחור בשיפור אסתטי-חיצוני במידה וחפצות הן בכך.

 

ההחלטה לעבור ניתוח להגדלת חזה

בחברה של ימינו קיים דגש משמעותי על מה נחשב נכון, מתאים, יפה ואסתטי. בכל הנוגע לחזה הנשי, יש הרבה היבטים שיכולים לגרום למטופלת להרגיש כי החזה שלה אינו עומד בנורמה; חזה קטן באופן מיוחד, חזה שאינו סימטרי בצורה מובחנת, חזה נפול מאוד או גדול מדי בצורה שמעוררת תשומת לב לא רצויה או כאבים – כל אלו יכולים לגרום לאישה להרגיש לא נוח עם הגוף שלה ולרצות לשנות אותו.

ניתוחי החזה בארץ ובעולם קיימים כבר שנים רבות. למעשה, למרות עשרות אלפי הניתוחים השונים המתבצעים בישראל מדי שנה, ניתוחי הגדלת החזה עומדים בראש הטבלאות כניתוחים הפופולאריים ביותר עם נתח מוערך של 25% מסך כל הניתוחים המתבצעים בארץ! ניתוח זה (או הגדלתו של החזה עם תיקון א-סימטריה) נועד כדי לגרום לנשים בכל הגילאים להרגיש טוב יותר עם עצמן ועם גופן ולהעלות את ביטחונן העצמי.

 

אלו מטופלות מתעניינות בניתוח הגדלת החזה?

יתכן שאנשים רבים יטעו לחשוב כי רק נשים צעירות שאינן מרוצות מגודלו הנוכחי של החזה שלהן מגיעות אל שולחן הניתוחים – אך מדובר בהנחה רחוקה מן האמת. לניתוח הגדלת חזה מגיעות נשים בכל הגילאים, הרוצות לשפר את הרגשתן. נשים אלו הן נשים אשר השדיים שלהן לא התפתחו מספיק, או שמבנה הגוף שלהן לא פרופורציוני לגודל החזה, נשים אשר החזה שלהן גדל במהלך לידה או הנקה, ולאחר מכן ירד בנפחו משמעותית, נשים אשר חוו ירידה קיצונית במשקל ובעקבות כך אבדו מנפח השדיים ועוד. את הניתוח מומלץ לבצע רק לאחר סוף התהליך בו אתן נמצאות, בין אם מדובר בהתבגרות, ירידה במשקל או הריון, ולחכות שהשדיים יתייצבו בצורתם הסופית לפני ששוקלים ניתוח.

 

מתי זה בלתי אפשרי לבצע ניתוח הגדלת חזה?

במקרים הבאים לא ניתן לבצע את ניתוח הגדלת החזה מטעמים רפואיים:

  • במהלך תקופת הנקה ועד 12 חודשים מסיומה.
  • במהלך תקופה בה האישה סובלת ממחלה סופנית ועד 24 חודשים מיום החלמה ממחלה שכזו.
  • במקרה של קיום מחלה נפשית המחייבת טיפול בתרופות.
  • במקרים של מחלות כרונית וכאשר הרופא המטפל אינו מאשר ביצוע ניתוח.

 


ניתוח הגדלת חזה

שלב ראשון – פגישת ייעוץ עם פרופ’ דנה אגוזי

תחילתו של התהליך לביצוע ניתוח הגדלת חזה הוא בפגישה עם פרופ’ דנה אגוזי בקליניקה. בפגישה זו תכיר פרופ’ אגוזי את המטופלת (וההיפך), תסביר היא בפניה את התהליך באופן פרטני, לרבות שלבי הניתוח עצמו, סוגי השתלים בהם ניתן להשתמש ואף סיכונים פוטנציאליים הכרוכים בניהולו של הליך זה. לאחר מכן, תבצע פרופ’ אגוזי בדיקת התאמה של המטופלת לניתוח, הן מההיבט הבריאותי והן מההיבט הנפשי, כאשר בסיום הפגישה תמליץ פרופ’ אגוזי על סוג השתל וגודלו.

 

הכנה לפני הניתוח (למה לצפות?)

בטיחות הניתוח היא מעל לכל, ולכן לפני כל ניתוח בשדיים יש לבצע בדיקות דם כולל תפקודי קרישה, אק”ג לנשים מעל גיל 40 ועוד בדיקות בהתאם לצורך ולפי הוראות המנתחת.

במידה והמטופלת היא מעל גיל 30 עליה לבצע אולטרה סאונד שדיים.

אם היא מעל גיל 40 עליה לבצע בדיקת ממוגרפיה.

אם מדובר במטופלות אשר הינן מעשנות כבדות ו/או מעל גיל 60, עליהן לבצע בנוסף צילום חזה.

לרוב תתבקש המטופלת להיות בצום מוחלט של 6 שעות לפני הניתוח ואף להפסיק לעשן, במידה והיא מעשנת, כחודש לפני הניתוח על מנת להבטיח החלמה אידיאלית.

לפני הניתוח על המטופלת להסיר כל סוג של תכשיט ו/או איפור מגופה.

 

מידע לגבי הניתוח עצמו

אם אין מניעה חריגה, הניתוח יתבצע בהרדמה מלאה.

אורכו של הניתוח נע בין 90 דקות לשעתיים.

הרופאה תבצע את החתכים הנדרשים על מנת להחדיר את השתלים מעל או מתחת לשריר החזה.

קיימים כמה סוגי חתכים; תת שדי (החתך הנפוץ ביותר), סביב העטרה או מאזור בית השחי.

 

השתלים בהם נעשה שימוש במהלך ניתוח הגדלת חזה

שתל הוא למעשה תותבת רפואית הממוקמת מאחורי השד. השתל משמש בניתוח הפלסטי להגדלת החזה, לשחזור שד או ליצירת הצורה הפיזית של השד.

ישנם 3 סוגי שתלים:

  • שתלי סיליקון / ג’ל – שתלים מתקדמים (דור חדש) בעלי מעטפת סיליקון חיצונית אשר ממולאים בג’ל סיליקון. בשתלים אלו נעשה השימוש הנרחב ביותר בניתוחי הגדלת חזה, שכן הם מפורסמים בעמידותם ובאיכות החומרים המרכיבים אותם. עוד יתרון המאפיין את שתלי הסיליקון הינה היכולת לייצר ולעצב אותם במבנים (צורות) המביאים לתוצאה אופטימאלית מבחינת המראה הטבעי וההתאמה לגוף המטופלת.
    בכל אופן, מומלץ לכל מי שמתעניינת בהגדלת חזה, לאתר נשים שכבר עברו ניתוחים שכאלה עם שתלי סיליקון, רצוי בגדלים הקרובים ככל הניתן לגודל בו המתעניינת חושקת, הן לפני הניתוח והן לאחריו, על מנת לקבל מושג, צפי והתרשמות אותנטית לגבי תוצאות הניתוח.
  • שתלי מי מלח – שתלים מלאים בתמיסה סטרילית (כמו מים מלוחים), להם מעטפת סיליקון חיצונית. שתלים אלו כמעט כבר אינם בשימוש.
  • שתלים במילוי מסוג אחר – לרוב מדובר בשתלים המכילים מעטפת שונה כדוגמת פוליפרופילן. נחשבים לסוג הנדיר מבין השתלים.

הערה חשובה: החלטה על גודל השתלים בהם יעשה שימוש בניתוח הינה החלטה משותפת למטופלת ולרופאה. כמובן שבמסגרת השיקולים על פיהם תתקבל ההחלטה, יינתן משקל נכבד לרצון המטופלת, ברם חשוב לציין כי שיקול זה לעולם לא יגבור על שיקולים מכריעים כגון בטיחות ובריאות המטופלת. כמו כן, קיימת חשיבות מכרעת להתאמתו של השתל למבנה גופה של המטופלת, כך שלבסוף ישתמרו הפרופורציות.

בעיני חלק מהנשים התחושה של שתל הינה תחושה מלאכותית (בדומה לבלון מים), לעומת שתל הסיליקון המקנה תחושה טבעית יותר.

כיום, נדיר יותר למצוא ניתוח באמצעות שתלים במילוי מי מלח לעומת הגדלה ע”י שתלי סיליקון, בעיקר מכיוון שהאחרונים הוכחו כבטוחים מבחינה רפואית ויציבים לשימוש בניתוח, לעומת מקרים רבים בהם משתלי מי מלח דלפו.

אחת הבחירות המשמעותיות שניתן לקבל טרם הניתוח, בנוסף לבחירת מיקום השתל, היא גודל השתל עצמו. הבחירה תתבצע כאמור בשיתוף פעולה עם המטופלת, שכן עליה להחליט באיזה גודל תרצה ששדיה החדשים יהיו, אך עם ייעוץ והכוונה מלאים מצד הרופאה.

כאשר מבצעים את ההחלטה, יש להתחשב במספר גורמים כגון מבנה הגוף של האישה, השוואת הפרופורציות של השד החדש לגוף, מבנה השד הקיים וצורתו וכן אלסטיות רקמות השריר והשד.

בנוסף לגודל השתל, קיימות גם מספר צורות עיקריות לשתל:

  • שתל שטוח.
  • שתל בינוני.
  • שתל בולט.
  • שתל אנטומי.

כל שתל מותאם לצורת השד של המטופלת ולרצונותיה האישיים.

שלושת השתלים הראשונים ברשימה לעיל זהים משום ששלושתם עגולים והשוני ביניהם הוא בצורה שלהם. השתל האנטומי הוא שתל שצורתו אינה עגולה אלא מעט אגסית, או בצורת טיפה, על מנת לשוות לשד מראה טבעי ככל האפשר. יחד עם זאת, יש לציין כי תדירות השימוש בשתל האנטומי הולכת ופוחתת מכיוון שהתגלו שיעור ניתוחי תיקון גבוהים יותר.

 

תקופת ההחלמה שלאחר הניתוח

כמו בכל ניתוח, גם במקרה של ניתוח להגדלת חזה, נדרשת תקופת החלמה. לרוב, עם סיום הניתוח תידרש המטופלת להישאר בהשגחה במשך כמה שעות עד להחלטת הרופאה על שיחרורה לביתה במצב בריאותי תקין.

עם סיום הניתוח תידרש המטופלת ללבוש חזיה רפואית שתעניק לה תמיכה לאזור החזה המנותח ותקל על החלמתה. על המטופלת להישאר עם החזיה הרפואית במשך 7 ימים (יום ולילה).

יחד עם האמור ובמידה ואין מניעה רפואית לכך, תידרש המטופלת ליטול אנטיביוטיקה.

תקופת ההחלמה הממוצעת נמשכת כ-3 שבועות, כאשר ב-10 הימים הראשונים לאחר הניתוח לא ניתן לבצע פעולות פיזיות כגון הרמה ונשיאה של דברים כבדים. כמו כן, יש להימנע מכל מגע עם האזור המנותח.

בנוסף, נדרשת המטופלת להגיע למספר ביקורות אצל הרופאה במהלך השבועות שלאחר הניתוח.

זכרי כי לאחר הניתוח, מטבע הדברים, תהיה נפיחות באזור הניתוח ותחושי מוגבלות מסוימת מבחינת טווח תנועת הידיים. אל חשש, מדובר בתופעות רגילות לחלוטין שיחלפו לאחר כמה שבועות.

 


40 שאלות שאת חייבת לשאול את הרופא/ה המטפל/ת בפגישה הראשונה

כאשת רפואה וכמנתחת אני בהחלט מודעת לחששות ו/או לחוסר הידיעה בנושא אצל מטופלות המתמודדות עם נושא הגדלת החזה לראשונה בחייהן.

על כן, חשוב לי כי במידה ואת שוקלת לבצע ניתוח להגדלת החזה, יהיו איש המקצוע ו/או המקום אותם תבחרי אשר יהיו, אזי שלכל הפחות יהיה ביכולתך לשאול את השאלות הנכונות שכל מנתח פלסטי אמור לענות עליהן ללא בעיה ושיש בהן בכדי להקל עלייך את תהליך הבנת הניתוח והשיקולים שאותן את אמורה לשקול בטרם תחליטי על ביצוע ניתוח שכזה (ההליך, ההבדלים בין שתלים, התאוששות, סיבוכים, נושאים פיננסיים וכיו”ב). כשתשאלי את השאלות הבאות תוכלי לקבל את התשובות הטובות ביותר – ללא הפתעות. אל תפחדי לשאול את השאלות. כאשר תקבלי את כל המידע באופן גלוי ופתוח, הדבר יגרום לך להרגיש יותר בנוח, ואת תיכנסי לניתוח רגועה ובטוחה שעשית את הבחירה הטובה ביותר.

 

מציאת המנתח הנכון

לפני כל ניתוח קוסמטי, חשוב ביותר למצוא מנתח פלסטי מנוסה, החבר באיגוד לכירורגיה פלסטית.

 

הכישורים והניסיון של המנתח

  1. האם אתה שייך לאיגוד לכירורגיה פלסטית?
  2. אם הרופא לא שייך לאיגוד, אז למה לא?
  3. כמה זמן אתה כבר מבצע ניתוחי מסוג זה?
  4. כמה ניתוחי השתלת חזה אתה מבצע כל חודש?
  5. כמה תיקונים בממוצע אתה מבצע?
  6. האם היית מעורב בתביעות רשלנות רפואית?
  7. האם יש לך הרשאות בבית החולים / במתקן כירורגי מוכר?
  8. במידה ויש הרשאות, באילו בתי חולים?

 

עבודות קודמות של המנתח

  1. האם אני יכולה לדבר עם כמה מטופלות שעברו ניתוח חזה בעברך?
  2. האם יש איש צוות שלך שאני יכולה לדבר איתו?
  3. אם אני לא אוהבת את התוצאות של הניתוח שלי, מה אני יכולה לעשות?

 

שתלי חזה

  1. איזה גודל שד יתאים למבנה גופי?
  2. האם אני עלולה לאבד תחושה בפטמות או בשדיים?
  3. האם אוכל להניק עם השתלים?
  4. האם השתלים יגרמו לממוגרפיה להיות פחות מדויקת באיתור סרטן השד?
  5. מהי האחריות על השתל?
  6. ומה אני צריכה לשלם אם זה נקרע?

 

סיבוכי שתל בחזה וסיכון

  1. מהם הסיכונים האפשריים של ניתוח השתלת חזה?
  2. האם ניתן למנוע שתלים בחזה מלהיקרע, או להתקמט?
  3. האם יש סיבוכים בשתל השד שאני צריכה להיות מודעת להם?
  4. במידה ויש סיבוכים עם שתל השד, מה המדיניות? מה לגבי כיסוי הוצאות?

 

הכנות להשתלת חזה

  1. איזו דיאטה ושינויים באורח החיים אצטרך לעשות לפני ניתוח שתל חזה?
  2. כיצד מומלץ לטפל בנפיחות, חבלות וכאבים?
  3. האם גלולות למניעת הריון, תרופות נוגדות דיכאון, כדורי דיאטה עלולים להשפיע על ההרדמה?
  4. כמה זמן אצטרך להיעדר מהעבודה?

 

נוהלי ניתוחי חזה

  1. היכן יבוצע הניתוח, והאם מרכז הניתוח מוכר?
  2. האם המרכז ערוך לטיפול במצבי חירום מסכני חיים?
  3. לאיזה בית חולים ניגשים במידה ויש בעיה?
  4. האם בהרדמה כללית, הרופא המרדים מוסמך לנהל אותה?
  5. אם יש לי מצב חירום לאחר החזרה הביתה, איך אוכל להגיע אליך?
  6. כמה זמן ייקח תהליך הריפוי?
  7. תוך כמה זמן אוכל לחזור לשגרת הפעילות הרגילה שלי?

 

הסוגיות הפיננסיות

  1. מה כלול בתשלום הניתוח? מה לא מכוסה?
  2. אם אינני מרוצה וזקוקה לניתוח שינוי, האם זה נכלל בתשלום הראשוני?
  3. האם הסרת השתל כלולה בתשלום הראשוני?
  4. במידה ויש סיבוכים של שתלי השד לאחר הניתוח, האם זה כלול בתשלום הראשוני?
  5. מה סכום ההפקדה הנדרשת, ומתי היא מתבצעת?
  6. מה הם תנאי התשלום?
  7. במידה ואתחרט ניתן יהיה לקבל את כספי חזרה?
  8. איך ניתן לשלם?

 


תיקון א-סימטריה בשדיים

סימטריה מלאה של גוף האדם הינה דבר נדיר. האיברים הזוגיים שלנו אינם סימטריים. חדי העין יוכלו בקלות לזהות הבדלים בין האוזניים, העיניים, הנחיריים, וכמובן, גם השדיים. אותה א-סימטריה יכולה להתגלות בהבדל זניח, שאינו ניתן לזיהוי, או שלעתים מתגלה בהבדלים משמעותיים שיכולים לגרום לאי נוחות משמעותית. כאשר מדובר בא-סימטריה של החזה, קיים קושי בעיקר בהתנהלות היומיומית במציאת חזיות שיתאימו לחזה א-סימטרי או בחירת לבוש שיטשטש את ההבדל. נשים רבות המגיעות להגדיל חזה מבקשות לעבור בנוסף תיקון א-סימטריה על מנת לשוות לשדיים שלהן מראה אחיד, סימטרי ואסתטי.

 

כיצד מתבצע תיקון הא-סימטריה?

קיימות מספר טכניקות לביצוע הניתוח, כאשר הפתרון תלוי למעשה בבעיה. כאשר מדובר בשני שדיים קטנים ולא סימטריים, ניתן לבצע הגדלה א-סימטרית בה משתמשים בשני שתלים בגדלים שונים. באם מדובר בשד אחד גדול ו\או נפול והשני קטן, ניתן להגדיל צד אחד ולהקטין או להרים את הצד השני. כאשר המטופלת מרוצה מגודל השדיים שלה, ניתן לטפל רק בשד אחד ולבצע בו הגדלה מינימלית על מנת לגרום לו להיות זהה ככל הניתן בגודל ובצורה לשד השני. אם מדובר בהבדלים מאד משמעותיים, ניתן לבצע את הניתוח בשני שלבים, כאשר בשלב הראשון מותחים רק את השד הקטן יותר על מנת להכין אותו להגדלה. הבחירה באם לבצע ניתוח דו-שלבי נתונה בידי המנתח והמטופלת והיא קשורה בעיקר למידת הא-סימטריה ובמבנה הגוף הספציפי של המטופלת.

 

ניתוח הגדלת חזה

ליצירת קשר מלאו פרטים
פנייתך התקבלה בקליניקה של פרופ' דנה אגוזי
אחד מנציגינו יצור עמך קשר בהקדם
דר' דנה אגוזי